Stressigt på jobbet

Morsning korsning alla läsare!

Hur står det till en fredag som denna? Här i Linköping står det riktigt bra till och det känns välbehövligt med helg måste jag säga, det har varit en riktigt tuff arbetsvecka med väldigt mycket att göra och det är nog tur att min stresshantering är väldigt bra för annars hade jag nog inte kommit upp ur sängen idag. Vi har dock några andra på kontoret som jag tror behöver en liten kurs i just stresshantering för ett tag under veckan så var det rena hönsgården här. Ni vet själva hur det kan bli när man är stressad, allting ska göras på en och samma gång vilket väldigt ofta slutar i att ingenting görs istället. Det är ungefär så det har sett ut bland mina kollegor här i veckan och jag tror att det är många av oss som tycker det ska bli skönt med lite helg. Eftersom att vi arbetar med it-lösningar åt företag så är det väldigt viktigt att man gör allting noggrant och då går det inte att stressa upp sig för att hinna få klart sitta arbete, det är en bransch där stresshantering är extremt viktigt. Jag vet själv med mig att om man bara stressar igenom något arbete så kommer det oftast att slå tillbaka senare, då sitter man där och behöver göra om hela arbetet. Då är det bättre att göra det i sitt tempo och sen meddela sin kund att det kommer ta någon dag extra istället för att lämna ut ett halvdant arbete, kunderna uppskattar ärlighet mer och i nio av tio fall så bryr de sig inte om det tar lite extra lång tid. Jag är dock väldigt erfaren i branschen och många av mina kollegor är relativt nya här, så jag förstår att det blir lite stressigt ibland. Men jag försöker stötta dem så gott det går och säga att det är viktigare med kvalitet än kvantitet.